Onze trainingen

Basiscursus

In de basiscursus wordt de inleiding gegeven voor aspirant-leden om goed en veilig te leren schieten in de verschillende disciplines van het boogschieten. Als je lid wilt worden van ABC Taxus dan moet je de basiscursus één keer doorlopen. Meer informatie staat daarom op de basiscusus pagina hier

De cursus wordt gegeven op de zaterdag van 09:30 tot 11:30 uur; bestaat uit acht lessen van twee uur en kost €100,- per persoon. Ben je onder de 18, dan is het (in overleg) mogelijk om bij de jeugdtraining te komen kijken.


Vrije training

Wanneer je de basiscursus hebt doorlopen of hebt aangetoond een volwaardig schutter te zijn, kun je op vier momenten in de week mee komen trainen op de club. Dit kan zowel binnen (18 meter) als buiten (18-90 meter). Deze training kun je individueel en op eigen gelegenheid bezoeken. Uiteraard is hierin ruimte om met andere leden af te spreken en elkaar te helpen bij het verbeteren van de technieken. Onze ervaring leert dat vele leden elkaar ondersteunen, waardoor we elkaar tijdens deze training echt tot een hoger niveau weten te brengen!

Via onderstaande knop vind je de dagen en tijden waarop vrij getraind kan worden op onze club:


Jeugdtraining

De jeugdtraining is een cursus voor jongere leden van 10 tot 16 jaar oud. Je leert hier in een groep met instructeurs beter te schieten op een leuke, gestructureerde manier. De training beslaat meerdere disciplines en gaat ook verder in op zaken rondom het schieten.

Op de zaterdag worden door Edwin, en Marty en Ronald twee jeugdtrainingen gegeven van 12.00-13.30 uur en van 13.30-15.00 uur. Je kunt je aanmelden door de trainers aan te spreken of via de onderstaande knop (opent je mailprogramma).


Veld- & 3D-training

Op de vrijdagavond traint de veld- en 3D-groep van 19.00 tot ± 22.00 uur.

De groep wordt begeleid door twee trainers met ieder hun eigen specialiteit en een vaste groep schutters. De training is zo opgebouwd dat er op alle niveaus getraind kan worden. Van de beginnende of recreatieve schutter tot schutters die Nederlands kampioen willen worden. Ook is er een grote diversiteit aan bogen. Denk aan historisch, jacht en bare bows, maar er zijn ook recurve- en compoundbogen.

​Jaarplanning
In de wintermaanden trainen we indoor op techniek. Aan het begin van het seizoen wordt gekeken bij welke vier thema’s de gehele groep het meeste baat heeft. Deze vier thema’s komen dan in geregeld terug. In het seizoen 2016 – 2017 waren de thema’s: basisschot 3B, stabiliteit, boogarm en pees-arm de 4 centrale thema’s.

In de zomermaanden trainen we buiten en gebruiken we de technische training als basis voor het echte veld- & 3D-schieten. Daarnaast wordt er veel aan wedstrijd voorbereiding gedaan voor de wedstrijd schutters.

De 3D-wedstrijd in Doorwerth (in oktober) wordt door ons als het einde van het seizoen gezien. Na deze wedstrijd houden we een evaluatie en maken we de plannen voor volgend jaar.

​Lesopbouw
De zaal is rond 19:30 open zodat de bogen opgebouwd kunnen worden en iedere schutter voor zichzelf een warm-up kan doen en kan inschieten (het inschieten gebeurt altijd op een kale achterwand op een afstand van ca. 5 meter.)

Om 20:00 uur begint de les met uitleg van de technische oefening van die training. Tijdens de technische training staat één van de vier thema’s centraal.

Voor de pauze die om ca. 20:45 begint houden we altijd een mentale training met diverse oefeningen.

Na de pauze is er vrij schieten op dierblazoenen vanaf 18 meter. Tijdens deze training is er meer ruimte voor individuele doelstellingen.

Deelname
Deelname aan de veld- en 3D-training is niet geheel vrijblijvend. Er wordt door de trainers veel tijd besteed aan het opzetten van het lesprogramma en er wordt dus ook verwacht dat je bij alle trainingen aanwezig bent (of je netjes afmeldt als je echt niet kunt). Gezien de jaarplanning is instromen gedurende het indoorseizoen het meest wenselijk, maar in overleg kan er altijd gekeken worden of je tijdens het zomerseizoen in kan stromen.