Lid worden

Lid worden

Om lid te kunnen worden van ABC Taxus moet je minstens 10 jaar oud zijn en schietvaardig zijn. Schietvaardig zijn betekent goed en veilig kunnen schieten met ruime ervaring in het handboogschieten bijvoorbeeld door lid te zijn geweest bij een andere handboogvereniging. Als je denkt schietvaardig te zijn kun je een schiettest aanvragen via secretariaat@abctaxus.nl. Hiervoor moet je je eigen uitrusting hebben. In deze test wordt je door één van onze instructeurs getoetst op techniek en veiligheid.

Als je niet schietvaardig bent, dan moet je de basiscursus volgen. In de basiscursus leer je de beginselen van veilig schieten en welke disciplines en soorten bogen er zijn. Na het afronden van de basiscursus met goed gevolg kun je lid worden. Heb je een fysieke of lichamelijke beperking? in overleg kunnen we op je behoeften aanpassen. Mail hiervoor het secretariaat.


Lid worden (na basiscursus)

Als de basiscursus succesvol is doorlopen en je graag wil blijven schieten, dan zien we je graag terug als lid bij ABC Taxus! Leden van ABC Taxus hebben de mogelijkheid om vrij te trainen en deel te nemen aan activiteiten en wedstrijden. Om lid te worden kan je het secretariaat een email sturen (via onderstaande knop) voor aanvraag van lidmaatschap. Heb je nog geen ervaring met boogschieten? Dan dien je eerst de basiscursus te volgen.