Basiscursus

Ongeveer vijf keer per jaar wordt de basiscursus gegeven voor aspirant-leden. De cursus kost €100,- en bestaat uit acht lessen op de zaterdag van 09.30 tot 11.30 uur. De basiscursus moet éénmalig doorlopen worden en na een succesvolle afronding van de cursus kun je lid worden van ABC Taxus.

Vanwege de groeiende populariteit van de sport zitten de cursussen al snel vol, er kan dus een wachtlijst zijn. Bekijk in het schema de beschikbaarheid van de basiscursussen. Inschrijvingen en de wachtlijst worden verwerkt op volgorde van binnenkomst.

Aanstaande basiscursussen:

Maart 2024Vol
Mei 2024Vol
September 2024Vol
November 2024Vol

Om je aan te melden stuur je een mail naar info@abctaxus.nl. Inschrijving op volgorde van binnenkomst. Vol = Vol


Voor de duur van de Basiscursus verzorgt de vereniging je uitrusting (boog, pijlen, tab, armbeschermer en vizier). Dit geeft je de vrijheid om na de basiscursus te besluiten of boogschieten wat voor je is. Besluit je na het afronden van de basiscursus om lid te worden dan wordt van je verwacht dat je een eigen uitrusting koopt. Vraag voor aanschaffen rond welke uitrusting het beste is voor jou. Dit kan veel geld schelen.

In de basiscursus leer je wat de mogelijkheden zijn van boogschieten (de verschillende bogen en disciplines) je leert over de techniek van het schieten en je leert (en dat is het belangrijkste) om veilig te schieten.
Zie ook: https://www.abctaxus.nl/trainingen/

De minimum leeftijd om aan de basiscursus mee te doen is 10 jaar. Als de leeftijd van 10 jaar bereikt wordt tijdens de basiscursus dan kan er in overleg een uitzondering gemaakt worden.


Lid worden (na basiscursus)

Als de basiscursus succesvol is doorlopen en je graag wil blijven schieten, dan zien we je graag terug als lid bij ABC Taxus! Leden van ABC Taxus hebben de mogelijkheid om vrij te trainen en deel te nemen aan activiteiten en wedstrijden. Om lid te worden kan je het secretariaat een email sturen (via onderstaande knop) voor aanvraag van lidmaatschap. Heb je nog geen ervaring met boogschieten? Dan dien je eerst de basiscursus te volgen.