Schieten met een beperking

Ook mensen met een fysieke beperking zoals een rolstoel of een psychische beperking (para-schutters) zijn welkom bij ABC Taxus. De binnenruimte is volledig te gebruiken door rolstoelgebruikers. Dit is inclusief de schiethal dankzij een in eind 2019 neergelegde vloer. Er is een mindervalidentoilet aanwezig. Hiernaast zijn hulphonden welkom. Als je met een beperking wilt komen schieten en je denkt dat we daarvan moeten weten, mail dan onze coördinator, dan kunnen we hier in overleg een mouw aan passen. 

Sporten als paraschutter

Boogschieten is een sport die je in je eentje beoefent. Afhankelijk van je handicap kan er daarom veel aangepast worden en je bent niet afhankelijk van een team. Je kunt net als anderen het boogschieten een keer proberen in een clinic of je kunt lid worden door de basiscursus te volgen. Lees meer over paraschieten bij de pagina van de Nederlandse handboogbond.

Clinic aanpassen

Wanneer je boogschieten eens wilt komen proberen, bieden wij de mogelijkheid om dit, tegen betaling, te proberen in een boogschietclinic. Heb je een beperking? Laat ons dit dan weten via clinic@abctaxus.nl. We kunnen het programma of de begeleiding aan je behoeften aanpassen. Het is mogelijk om een boogschietclinic in de middag te volgen. Zie onze ‘clinic’ pagina voor meer informatie.

Lid worden met een beperking

Wil je lid worden, dan moet je de basiscursus volgen als je nog niet kunt boogschieten. Zie hiervoor onze ‘lid worden’ pagina. Wil je dat wij bewust zijn van je beperking voordat je begint? Laat ons dit dan weten via onbeperkt@abctaxus.nl. De basiscursus is er op gericht dat je veilig kunt schieten en kennis maakt met de boogsport. Het zijn acht lessen op de zaterdagmorgen.

Nadere problemen in vertrouwen oplossen

Loop je verder nog ergens tegen aan dat je kwijt wilt, dan zijn er twee vertrouwenscontactpersonen beschikbaar om je verhaal kwijt te kunnen buiten de normale organisatie om. Zie het smoelenboek aan de muur in het clubgebouw voor wie dit zijn.

Samenwerking met Uniek Sporten

We hebben ons aangesloten bij Uniek Sporten. Dit is een regionale organisatie die mensen met een beperking (para-schutters) ondersteunt. Heb je meer ondersteuning nodig dan wij kunnen bieden? Dan kun je contact opnemen (ook via ons) met deze organisatie.