lid worden

Om lid te kunnen worden van ABC Taxus moet je minstens 10 jaar oud zijn en schietvaardig zijn. Schietvaardig zijn betekent goed en veilig kunnen schieten met ruime ervaring in het handboogschieten bijvoorbeeld door lid te zijn geweest bij een andere handboogvereniging. Als je denkt schietvaardig te zijn kun je een schiettest aanvragen via secretariaat@abctaxus.nl. Hiervoor moet je je eigen uitrusting hebben. In deze test wordt je door één van onze instructeurs getoetst op techniek en veiligheid.

Als je niet schietvaardig bent, dan moet je de basiscursus volgen. In de basiscursus leer je de beginselen van veilig schieten en welke disciplines en soorten bogen er zijn. Na het afronden van de basiscursus met goed gevolg kun je lid worden. Heb je een fysieke of lichamelijke beperking? in overleg kunnen we op je behoeften aanpassen. Mail hiervoor het secretariaat.

Voor meer informatie over wat lidmaatschap betekent kijk eens rond op deze website. Zie met name trainingen, techniek, vrijwilligers, beperking en de kalender.

 
basiscursus

Ongeveer vijf keer per jaar wordt de basiscursus gegeven voor aspirant-leden. De cursus kost €100,- en bestaat uit acht lessen op de zaterdag van 09.30 tot 11.30 uur. De basiscursus moet één keer doorlopen worden en na een succesvolle afronding van de cursus kun je lid worden van ABC Taxus.

Vanwege de groeiende populariteit van de sport zitten de cursussen al snel vol, er kan dus een wachtlijst zijn. Bekijk in het schema hieronder de beschikbaarheid van de basiscursussen. Inschrijving en wachtlijst wordt verwerkt op volgorde van binnenkomst.

basiscursussen

Januari 2022

Vol

Maart 2022

Beperkte beschikbaarheid

Mei 2022

Beschikbaar

September 2022

Beschikbaar

November 2022

Beschikbaar

Voor de duur van de Basiscursus verzorgt de vereniging je uitrusting (boog, pijlen, tab, armbeschermer en vizier). Dit geeft je de vrijheid om na de basiscursus te besluiten of boogschieten wat voor je is. Besluit je na het afronden van de basiscursus om lid te worden dan wordt van je verwacht dat je een eigen uitrusting koopt. Vraag voor aanschaffen rond welke uitrusting het beste is voor jou. Dit kan veel geld schelen.

In de basiscursus leer je wat de mogelijkheden zijn van boogschieten (de verschillende bogen en disciplines) je leert over de techniek van het schieten en je leert (en dat is het belangrijkste) om veilig te schieten.

De minimum leeftijd om aan de basiscursus mee te doen is 10 jaar. Als de leeftijd van 10 jaar bereikt wordt tijdens de basiscursus dan kan er in overleg een uitzondering gemaakt worden. 

 
 
Lid worden (na basiscursus)

Als de basiscursus succesvol is doorlopen en je graag wil blijven schieten, dan zien we je graag terug als lid bij ABC Taxus! Leden van ABC Taxus hebben de mogelijkheid om vrij te trainen en deel te nemen aan activiteiten en wedstrijden. Om lid te worden dient het formulier, dat via de knop hieronder beschikbaar is, ingevuld te worden. Heb je nog geen ervaring met boogschieten? Dan dien je eerst de basiscursus te volgen.

 
 
kosten lidmaatschap

Om lid te worden moet je veilig en goed kunnen schieten. Dit betekent meestal dat je de basiscursus moet doorlopen. Dit kost €100,-. Daarna is er jaarlijkse contributie.

 

Voor junioren (jonger dan 18)

De contributie is voor junioren 141,21 euro per jaar (inclusief 1,21 administratiekosten Clubcollect) of 35,80 per kwartaal (inclusief 0,50 van Clubcollect voor administratie kwartaalbetaling)

 

Voor senioren (ouder dan 18)

Voor senioren is de contributie 201,21 euro per jaar (inclusief 1,21 administratiekosten Clubcollect) of 50,80 per kwartaal (inclusief 0,50 van Clubcollect voor administratie kwartaalbetaling)

Gelrepas

Als dit wat veel is, dan kan er aanspraak gemaakt worden op de Gelrepas. Met deze pas geeft de provincie Gelderland subsidie aan diegenen die het niet kunnen betalen, zodat iedereen in staat is te sporten. Als hulp nodig is bij de aanvraag dan kan je terecht bij secretariaat@abctaxus.nl.

Voor meer informatie over de Gelrepas, klik hier

Nederlandse Handboogbond

Afwijkende contributie eerste jaar

Als je lid wordt in de loop van het jaar, dan gaat de contributie in per het kwartaal waarin je lid word. Dit betekent dat je het volgende moet betalen:

Voor junioren

€ 141,21 bij inschrijving tussen 1 januari t/m 31 maart;

€ 105,91 bij inschrijving tussen 1 april t/m 30 juni;

€ 70,61 bij inschrijving tussen 1 juli t/m 30 september;

€ 35,30 bij inschrijving tussen 1 oktober t/m 31 december.

ABC Taxus is lid van de Nederlandse Handboog Bond en betaald voor al haar leden contributie aan deze bond.

  • Voor seniorleden is dit € 59,- per jaar.

  • Voor juniorleden is dit € 29,50 per jaar.

  • Voor leden die na 1 juli lid worden betalen we de helft van het bovenstaande.

  • Voor leden leden 75 jaar en ouder en 40 jaar of langer lid is het € 5,00

Voor senioren

€ 201,21 bij inschrijving tussen 1 januari t/m 31 maart;

€ 150,91 bij inschrijving tussen 1 april t/m 30 juni;

€ 100,61 bij inschrijving tussen 1 juli t/m 30 september;

€ 50,30 bij inschrijving tussen 1 oktober t/m 31 december.

lidmaatschap opzeggen

Let op! Leden hebben tot 1 december de tijd om hun lidmaatschap op te zeggen. Dit moet schriftelijk en bij het bestuur van ABC Taxus ingediend worden. Na 1 december wordt het lidmaatschap stilzwijgend voor een heel jaar voortgezet. In overleg met het bestuur kan hiervan bij uitzondering afgeweken worden. Mail hiervoor secretariaat@abctaxus.nl.