Over ABC Taxus

De Arnhemse Boogschiet Club

Leuk dat je met ons kennis komt maken. Wij zijn ABC Taxus, wij schieten de handboog sinds 1978. Sinds 2007 zijn wij gevestigd op Sportpark de Bakenhof in Arnhem.

De boogsport is een mooie, oude en olympische sport, met meer facetten dan je denkt en wij zijn een gezellige, actieve vereniging met leden die elkaar helpen. Kijk eens rond en als je meer wilt weten, neem dan contact op.

Je kunt bij ons binnen schieten op een baan van 18 meter en buiten tot 90 meter. Plezier en fanatiek schieten gaan wat ons betreft prima samen. Naast vrij schieten, willen wij je ook de kans geven om steeds beter worden (zie trainingen).

Onze geschiedenis

ABC Taxus kent een mooie geschiedenis, in welke vele leden al heel wat pijlen het blazoen hebben doen raken. Omdat wij trots zijn op onze club en op onze leden, vertellen we je graag over de geschiedenis van onze club!

Het begin

ABC Taxus (voluit: Arnhemse Boogschiet Club Arnhem) is opgericht op 21 september 1978. Op deze dag startte een handjevol boogschietliefhebbers de vereniging die nu, meer dan 40 jaar later, is uitgebloeid tot een vereniging van ruim 160 leden. Bij het beoefenen van de sport zal je merken dat het, in tegenstelling tot wat vele mensen denken, geen krachtsport betreft. Wel is boogschieten een erg toegankelijke sport: wat je gender, leeftijd of eventuele beperking is, de handboogsport is voor (bijna) iedereen geschikt.


Mooie prestaties

In deze jaren is er veel veranderd. Zo hebben wij meerdere locaties gekend, en kunnen wij ons nu gelukkig prijzen met een binnenschiethal en mooie buitenschietbaan waar onze leden naar hartenlust kunnen schieten. Uiteraard zijn wij als fanatieke boogschietclub lid van de Nederlandse Handboogbond (NHB) en ingedeeld bij de sectie. Door de jaren heen hebben onze schutters prachtige prestaties neergezet en zijn er vele wedstrijden/competities gewonnen door schutters van onze club.

Waarom Taxus?

ABC Taxus ontleent haar naam aan een heestersoort met de Latijnse benaming “Taxus baccata”. Het hout van deze Taxus is uitzonderlijk veerkrachtig en duurzaam, en daarmee uitstekend geschikt als bouwmateriaal voor verschillende typen bogen.

Onze boogschietclub in beweging

Nog steeds is ABC Taxus volop in beweging! Zo nemen onze leden deel aan verschillende competities, starten elk jaar vele ladingen verse schutters aan onze beginnerstrainingen en organiseren we mooie evenementen voor onze leden. Ben je benieuwd naar onze club en hoe je lid kunt worden? Ga dan naar deze pagina, en laat je verleiden door wat deze prachtige sport jou te bieden heeft binnen onze club!

Meer informatie over lid worden van onze club en wat hierbij komt kijken lees je hier:


Via onderstaande link kom je meer te weten over onze trainingen en hoe deze zijn ingedeeld.