trainingen

basistraining

In de basistraining wordt de inleiding gegeven voor aspirant-leden om goed en veilig te leren schieten in de verschillende disciplines van het boogschieten. Als je lid wilt worden van ABC Taxus dan moet je de basiscursus één keer doorlopen. Meer informatie staat daarom op de 'lid worden' pagina hier

 

De cursus wordt gegeven op de zaterdag van 09:30 tot 11:30 uur; bestaat uit acht lessen van twee uur en kost €100,- per persoon. Ben je onder de 18, dan is het (in overleg) mogelijk om bij de jeugdtraining te komen kijken.

 
jeugdtraining

De jeugdtraining is een cursus voor jongere leden van 10 tot 16 jaar oud. Je leert hier in een groep met instructeurs beter te schieten op een leuke, gestructureerde manier. De training beslaat meerdere disciplines en gaat ook verder in op zaken rondom het schieten.


Op de zaterdag worden door Edwin, en Marty en Ronald twee jeugdtrainingen gegeven van 12.00-13.30 uur en van 13.30-15.00 uur. Je kunt je aanmelden door de trainers aan te spreken of via de onderstaande knop (opent je mailprogramma).

 
 
veld & 3D training

Op de vrijdagavond traint de veld en 3D groep van 19.00 tot ±22.00 uur.

 

De groep wordt begeleid door twee trainers met ieder hun eigen specialiteit en een vaste groep schutters. De training is zo opgebouwd dat er op alle niveaus getraind kan worden. Van beginnend schutters tot recreatief schutters en schutters die Nederlands kampioen willen worden. Ook is er een grote diversiteit aan bogen (historische, jacht en bare bows, maar er zijn ook recurve en compoundbogen).

​Jaarplanning

In de wintermaanden trainen we indoor op techniek. Aan het begin van het seizoen wordt gekeken bij welke vier thema's de gehele groep het meeste baat heeft. Deze vier thema’s komen dan in geregeld terug. In het seizoen 2016 – 2017 waren de thema's: basisschot 3B, stabiliteit, boogarm en pees-arm de 4 centrale thema’s.

In de zomermaanden trainen we buiten en gebruiken we de technische training als basis voor het echte veld & 3D schieten. Daarnaast wordt er veel aan wedstrijd voorbereiding gedaan voor de wedstrijd schutters.

De 3D wedstrijd in Doorwerth (in oktober) wordt door ons als het einde van het seizoen gezien. Na deze wedstrijd houden we een evaluatie en maken we de plannen voor volgend jaar.

​Lesopbouw

De zaal is rond 19:30 open zodat de bogen opgebouwd kunnen worden en iedere schutter voor zichzelf een warm-up kan doen en kan inschieten (het inschieten gebeurt altijd op een kale achterwand op een afstand van ca. 5 meter.)

Om 20:00 uur begint de les met uitleg van de technische oefening van die training. Tijdens de technische training staat één van de vier thema’s centraal.

Voor de pauze die ca. 20:45 begint houden we altijd een mentale training met diverse oefeningen.

Na de pauze is er vrij schieten op dierblazoenen vanaf 18 meter. Tijdens deze training is er meer ruimte voor individuele doelstellingen.

Deelname

Deelname aan de veld en 3D training is niet geheel vrijblijvend. Er wordt door de trainers veel tijd besteed aan het opzetten van het lesprogramma en er wordt dus ook verwacht dat je bij alle trainingen aanwezig bent (of je netjes afmeld als je echt niet kunt). Gezien de jaarplanning is instromen gedurende het indoor seizoen het meest wenselijk, maar in overleg kan er altijd gekeken worden of je tijdens het zomerseizoen in kan stromen.