Nieuws

De Treffer – juni 2023

Van de voorzitter

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan en de tijd van gaan is gekomen.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 30 mei hebben we gedeeld dat we op zijn naar een andere penningmeester en een andere voorzitter. Na enkele jaren onze financiën onder zijn hoede gehad te hebben wil Nick de fakkel graag doorgeven en als bestuurslid zijn pijlen op andere zaken richten. Zelf zal ik mijn taak als voorzitter neerleggen omdat ik, door veranderingen in de balans tussen mijn gezin, werk en bestuursfunctie, mijn rol als voorzitter niet kan vervullen zoals ik dat graag zou willen. Dat betekent bestuurswisselingen tijdens de ALV van komend najaar.

Mocht je interesse hebben in een bestuursfunctie, hetzij als penningmeester, voorzitter of algemeen bestuurslid, neem dan contact op met het bestuur. Spreek één van ons gewoon even aan, vooral ook als je twijfelt “of het wel iets voor je is”.

We nodigen je ook van harte uit om in het bestuur te komen helpen als je hier nog geen ervaring mee hebt. Als penningmeester zal Nick een uitgebreide overdracht doen en het jaar 2023 samen met de nieuwe penningmeester afronden en afsluiten. Zo wordt je niet meteen in het diepe gegooid. Uiteraard neem ik je ook mee in de rol en taken als voorzitter.

Bestuursfunctie? Doen!

Met hartelijke groet,
Freek Verkade
Voorzitter

Om alvast in de agenda te noteren

 • 24 juni 2023; Taxus BBQ
 • 1 juli 2023; Grote Schoonmaak

Terugblik

De Paasverschieting

Bedankt, Paasvrijwilligers!

In deze nieuwsbrief blikken we ook even kort terug op de Paasverschieting. Een gezellige dag met heel veel enthousiaste leden, een lekkere lunch mét prachtige paascupcakes (Dankjewel Karina!) en uitdagende wedstrijden. Iets dat zonder de hulp van alle vrijwilligers niet was gelukt. Jullie hebben in grote getale geholpen bij de opbouw, tijdens de verschieting en daarna. Bedankt, jullie zijn fantastisch!

Wat is er nu

Scaramouche

Eerder bericht:

“Er zullen een aantal zondagen zijn dat onze zaal gebruikt wordt door Scaramouche. Zij verzorgen een training voor het Nederlands schermteam”. Na gesprek met Scaramouche te hebben gehad, zijn er drie data komen te vervallen. Meer informatie is terug te vinden in de notulen van de ALV.

De voorlopig-bekende-data zijn:

 • 16 oktober
 • 20 november
 • 4 december
 • 18 december
 • 8 januari
 • 22 januari
 • 5 februari
 • 19 februari
 • 19 maart
 • 2 april
 • 9 april
 • 30 april 
 • 14 mei
 • 28 mei
 • 4 juni
 • 11 juni
 • 2 juli
 • 9 juli

Er kan uiteraard buiten schoten worden, de toiletten zijn beschikbaar en de kantine is open.

Dank voor jullie begrip en medewerking.

Materiaalcommissie

Vanuit de materiaalcommissie is het wachten tot de juiste materialen binnen zijn. (Zie vorige treffer.) Daarna volgt een oproep voor extra hulp!

Een inhoudelijke update over de werkzaamheden is tijdens de ALV gegeven. Deze informatie volgt later met de oproep in tekst.

Vanuit de trainers

De trainers zijn druk bezig geweest met het herschrijven van de teksten over de inhoud van de training. De redenen hiervoor waren verschillend; De tekst was verouderd, de training heeft een andere opzet gekregen, het doel van de training is veranderd, wensen van de leden zijn veranderd, etc.

De nieuwe teksten zijn (binnenkort) te vinden op de website via het kopje “kom schieten” -> “onze trainingen”. Of klik hier

De teksten zijn momenteel nog NIET definitief maar is al wel een hele duidelijke impressie, beter dan wat er als oude versie heeft gestaan. Het bestuur zal dit nog met desbetreffende trainers bespreken.

Dit is een doorlopend proces en zal nog worden bijgewerkt (inhoud / leesbaarheid / etc.).

Clinics, (herhaalbericht)

Het buitenseizoen gaat binnenkort weer beginnen! De temperaturen zullen stijgen, de zon zal meer gaan schijnen en we kunnen weer wat aangenamer buiten schieten.

Dat geldt ook voor de evenementensector en dus zullen bij ons het aantal aanvragen voor clinics toe gaan nemen. Wij zijn altijd afhankelijk van onze vrijwilligers in combinatie met de gewenste datum van de clinic aanvrager.

Regelmatig moeten wij “nee” verkopen omdat de tijd niet geschikt bij ons op locatie. In de zomer kunnen we nog uitwijken naar buiten en is er plek genoeg.

Regelmatig moeten wij “nee” verkopen omdat we niet voldoende vrijwilligers hebben die kunnen ondersteunen bij clinics op kantoortijden.

Ben jij een enthousiaste schutter en vind jij het leuk om te ondersteunen bij groepen die soms nog nooit een boog hebben vastgehouden of benieuwd zijn naar jouw ervaringen? Wil jij jouw kennis en passie overbrengen op anderen? Meld je dan bij Peter Boland, of via clinic@abctaxus.nl

Wat gaat er komen?

Taxus BBQ-verschieting 24 juni 2023

Geef je nu op voor de Taxus BBQ-verschieting!

Hey Taxus-leden,

We hebben geweldig nieuws! Na het succes van vorig jaar organiseren we dit jaar weer de Taxus BBQ-verschieting! Het wordt een gezellige middag waarbij je jouw boogschietvaardigheden kunt testen en verbeteren, terwijl je geniet van het gezelschap van andere Taxus-leden.

De Taxus BBQ-verschieting vindt plaats op zaterdag 24 juni en biedt verschillende wedstrijden, waaronder 30 meter, 50 meter, 70 meter en 3D-wedstrijden. En natuurlijk sluiten we de middag af met een heerlijke barbecue, waarbij jouw partner, kinderen of ouders ook van harte welkom zijn. Leden barbecueën gratis mee, gasten voor een vergoeding.

Ieder Taxus-lid is welkom om langs te komen, mee te doen aan de wedstrijden en/of mee te eten tijdens de barbecue. We zorgen voor een gezellige sfeer en hopelijk mooi weer, zodat we er met z’n allen een fantastische dag van kunnen maken.

Dus: meld je aan, zet de datum in je agenda en kom gezellig langs! We kijken ernaar uit om jou te zien bij de Taxus BBQ-verschieting!
Groetjes,
De Activiteiten Commissie

De grote schoonmaak

Beste leden,

Op zaterdag 1 juli om 15.00 staat de schoonmaak op de agenda. We hopen van harte dat er veel mensen bereid zijn om een uurtje te komen helpen.

De afgelopen jaren merken we dat er steeds minder animo is om te helpen met schoonmaken. Veel leden lijken te denken dat het schoonmaken wel door anderen gedaan kan worden, met als resultaat dat er iedere keer maar een handjevol mensen zijn die komen helpen. Voor deze kleine groep is het eigenlijk een te grote klus. We willen niet dat mensen zich het zweet op de rug moeten werken om het gebouw, wat we allemaal gebruiken, schoon te maken. Vandaar nogmaals een dringend verzoek om te komen helpen. De verwachting is dat we maximaal een uurtje bezig zijn en we ronden af met een drankje op kosten van Taxus. Hierna is er nog ruim gelegenheid om zelf binnen of buiten te schieten.

We hopen op een grote opkomst 1 juli, want hierbij geldt letterlijk dat vele handen licht werk maken.

Slot

Mis je informatie? Heb je ook iets te delen voor de Taxus Treffer?
Stuur je inzending naar pr@abctaxus.nl.