Nieuws

Nieuwsbrief oktober 2021

Beste schutter, hierbij ontvang je de Taxus nieuwsbrief van oktober.

Van de voorzitter

Hopelijk heeft iedereen een fijne en gezonde zomervakantie gehad! Wij wel in ieder geval. Inmiddels is zelfs de herfst al begonnen en ook de NHB Indoorcompetitie gestart; eind oktober is er een wedstrijdweekend bij onze eigen club.

Wat ben ik blij dat de coronaregels weer verder versoepeld zijn, we kunnen weer makkelijker langs elkaar bewegen. Zeker met de start van het binnen seizoen is het er fijn om de hele meet weer te kunnen benutten! Ook zie ik de afgelopen weken steeds meer leden weer terugkomen naar de club, hartverwarmend! Voor anderen is het misschien wat spannend of onwennig om weer naar de club te komen, of je hebt al een hele poos niet meer geschoten…. Kom dan gewoon eens langs om bij te kletsen of het stof van je boog te poetsen.
Hopelijk zie ik je weer snel op de club, met hartelijke groeten,
 
Freek Verkade
Voorzitter

Aangepaste COVID maatregelen

Per 25 september zijn er weer een aantal maatregelen versoepeld: er hoeft geen anderhalve meter afstand meer gehouden te worden tijdens én buiten het sporten. We kunnen in de schiethal dus ook weer op 12 banen schieten.

Er was onduidelijkheid over hoe we als vereniging om moeten gaan met de aangepaste “horeca-regels”. Vanuit verschillende kanten horen we (het bestuur) dat het voor verenigingen met een eigen kantine lastig schipperen is met de nieuwe regels. Uitgangspunt is het scheiden van verschillende soorten bezoekers; bij ons maken gelukkig overwegend eigen leden gebruik van de bar.

Voor meer informatie verwijzen we naar het nieuwsbericht van de NHB. Bij vragen kun je bij een van de bestuursleden terecht.

Wist je dat…

  • In de schiethal binnenschoenen verplicht zijn en de overschoentjes een noodoplossing zijn?
  • Het opzeggen van je lidmaatschap vóór 1 dec moet gebeuren?
  • We hulp nodig hebben om de buiten-bokken te vervangen?

Buitenwerkzaamheden

Afgelopen maanden hebben wij overleg gevoerd met de gemeente over het veldonderhoud. Om de onderhoudskosten te verminderen en tevens een duurzamere oplossing voor onze bokken te creëren, zal de gemeente Stelcon platen onder de vaste bokken plaatsen. Deze betonplaten zijn 2 bij 2 meter en komen met de bovenkant op veldniveau te liggen zodat ze met maaien hier gemakkelijk langsop kunnen rijden. Omdat de poten van de bokken op beton staan zullen deze minder snel wegrotten. Ook konijnen krijgen geen kans meer om onder de bokken hun holen te graven.

De Stelconplaten zijn besteld, maar zoals jullie weten zijn bouwmaterialen op dit moment moeilijk leverbaar. Een datum waarop de werkzaamheden zullen worden gaan uitgevoerd is dan ook nog niet te geven. Wel heeft de gemeente ook onze wens in beraad om de meet van dezelfde Stelconplaten te voorzien, dan hoeven we die ook niet steeds vrij te maken. Met een beetje geluk komen er ook twee LED masten zodat we ‘s avonds ook langer door kunnen schieten. Zo kunnen we het veld beter benutten.

Bergeijk

Afgelopen weekend was het eindelijk weer zo ver, de wedstrijd in Bergeijk mocht na herhaaldelijk uitgesteld te zijn eindelijk gehouden worden. Deze 3D-wedstrijd met veel knap gebouwde bewegende doelen werd door schutters van Taxus druk bezocht. Met 12 personen zijn we naar het zuiden gereden om met twee prijzen terug te keren. Helmy werd eerste bij de vrouwen BBR/BHR carbon, Pjotr werd eerste bij de jeugd BBR/BHR hout. Gefeliciteerd!

Instructieboeken

Wie weet waar onze instructieboeken zijn. Het uitleenschrift is leeg maar de boeken staan ook niet waar we ze verwachten. Heeft iemand ze thuis liggen en nog niet teruggebracht of is hij/zij vergeten het op te schrijven of wellicht opgeborgen op een plek die we niet kennen? Geen probleem, zou alleen mooi zijn als ze binnenkort weer beschikbaar zijn op de club.