Nieuws

Herinnering Indoorcompetitie

Beste schutters,

Enige tijd geleden heb je een e-mail van de NHB gekregen over de nieuwe procedure om je in te schrijven voor de indoor-competities. Ook in de laatste nieuwsbrief heb ik daar aandacht aan besteed. Deze mail is bedoeld als herinnering en ook om wat extra informatie te geven. Dit gaat om de 18m 60 pijlen- en de 25m 1 pijl competities.

Einddatum voor inschrijving

Je moet je uiterlijk 15 augustus as. ingeschreven hebben voor de competitie. Als je twijfelt, doe dat dan wél. Er is geen verplichting om dan mee te doen. In de mail van de NHB staat beschreven hoe je een account kan aanmaken op mijn.handboogsport.nl. Je hebt dan de rol Sporter. Op mijn.handboogsport.nl/sporter kan je je dan inschrijven.
Let op: als je op een Dutch Target (ook wel 3-spot) wil schieten in plaats van een gewoon 40 cm blazoen moet je dat aangeven bij je voorkeuren. Als het mogelijk is (meestal wel) wordt daar dan rekening mee gehouden.

Wedstrijdplanning

De planning gaat uit van twee heuls (één heul is 30 pijlen, geschoten in tien beurten van drie pijlen) per dagdeel, waarbij geschoten wordt in vier lijnen (A,B,C,D).

Zoals het er in onze regio nu voorstaat worden de volgende wedstrijden georganiseerd. Let op: de begintijden zijn écht de tijden waarop de eerste (proef)pijlen geschoten worden. Je moet er dus zeker een half uur eerder zijn om je in te schrijven en je boog op te bouwen. Per dagdeel kan je twee heuls schieten.

Haaksbergsche Schutterij Haaksbergen
(bij 1,5M regel max 22 schutters per dagdeel)

 • Zaterdag 25 september 9:00
 • Zaterdag 25 september 13:30
 • Zondag 26 september 9:00
 • Zondag 26 september 13:30

Sint Switbertus Lichtenvoorde
(bij 1,5M regel max 20 schutters per dagdeel)

 • Zaterdag 9 oktober 9:00
 • Zaterdag 9 oktober 13:30
 • Zondag 10 oktober 9:00
 • Zondag 10 oktober 13:30

ABC Taxus Arnhem
(bij 1,5M regel max 20 á 24 schutters per dagdeel)

 • Zaterdag 23 oktober 13:30
 • Zondag 24 oktober 10:00
 • Zondag 24 oktober 13:30

De Gouden Treffer Ruurlo
(bij 1,5M regel max 20 schutters per dagdeel)

 • Zaterdag 6 november 13:30
 • Zondag 7 november 10:00
 • Zondag 7 november 13:30

ISV De Vrijbuiters Hengelo
(bij 1,5M regel max 20 schutters per dagdeel)

 • Zaterdag 27 november 13:30
 • Zondag 28 november 10:00
 • Zondag 28 november 13:30

Inschrijven voor een wedstrijd

Het is mij nog niet helemaal duidelijk hoe dat in zijn werk gaat. Ik zal iedereen die zich voor de competitie ingeschreven heeft via mail op de hoogte houden.

Aantal te schieten heuls

Als je na de Indoorcompetitie door wilt naar de Rayonkampioenschappen moet je minimaal zes heuls schieten. Je mag er zeven schieten. De laagste wordt dan weggestreept. Als je minimaal zes heuls geschoten hebt, is het gemiddelde bepalend voor de klasse waarin je in de volgende competitie ingedeeld wordt.

Reglementen

Tot slot

De hele procedure voor inschrijving is gewijzigd. Ik verwacht dat het allemaal goed verloopt, maar er kunnen natuurlijk onverwachte omstandigheden optreden. Ik zal mijn best doen om in die gevallen de boel op te lossen. Tweede punt is dat de wedstrijdplanning gebaseerd is op het “oude” normaal, dus geen beperkingen in verband met Corona. Het enige is, dat er een maximum aantal schutters per dagdeel ingesteld is om de 1,5m regel te kunnen handhaven. Of publiek erbij mag zijn weet ik niet zeker, maar ik denk het niet. Ik zal de schutters die zich opgegeven hebben op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen.

En als laatste: als je vragen hebt, mail die dan naar wedstrijden@abctaxus.nl.