Nieuws

Nieuwsbrief april 2020

Van de voorzitter

Beste leden,

Hopelijk lezen jullie deze nieuwsbrief in goede gezondheid.

Momenteel zijn alle clubactiviteiten opgeschort tot 6 april en wij verwachten dat ons pand en terrein daarna nog een tijdje dicht zal moeten blijven. Tijdens de persconferentie van het kabinet van maandag 23 maart jl. werd aangegeven dat tot 1 juni alle samenkomsten en evenementen, ook voor minder dan 100 personen, niet door mogen gaan.

ABC Taxus zal, tot nader bericht, tot 1 juni gesloten blijven en onze oproep om niet zelfstandig te komen trainen blijft onverminderd van kracht.

Wij blijven de ontwikkelingen en nieuwsberichten nauwlettend volgen en zullen jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden.

We wensen iedereen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Met hartelijke groet, namens het hele bestuur,

Freek Verkade,
Voorzitter

Activiteitencommissie

Als organisatoren van een aantal activiteiten binnen Taxus, moeten ook wij onze verantwoordelijkheid nemen met het in standhouden van hygiènemaatregelen.

Voor de activiteitencommissie betekent dit dat tot nader orde de verschietingen stil liggen.

Er zijn plannen voor een activiteit na de quarantaineperiode, wij zien jullie dan graag weer op de club verschijnen. Helaas duurt dat nog even. Wij houden alle voorzorgsmaatregelen aan en luisteren naar het bestuur voor de laatste regels voor Taxus en onze schutters. Houd de moed erin!

Tot op de club,
De activiteitencommissie

Gebouw update

Wifi

Wellicht heb je de wifi-stations al zien staan, want sinds kort beschikken wij in het clubgebouw over wifi. De verdere inrichting/uitrol hiervan volgt, zodra dat weer is toegestaan.

Er zullen twee netwerken worden gecreëerd, één voor intern gebruik waarop onder andere het betaalsysteem zal draaien en één voor gasten. Dat gastennetwerk is voor ons allemaal, maar ook voor bijvoorbeeld de ouders die bij een de basiscursus of jeugdtraining aanwezig zijn.

Zodra de netwerken gereed zijn, zullen in de kantine kaartjes komen te liggen met de toegangscode, zodat je die op je mobiel in kunt stellen. Dit wachtwoord zal overigens wel regelmatig aangepast worden.

Vloer

Inmiddels zullen jullie helemaal gewend zijn aan onze nieuwe vloer in de schiethal. Het leefklimaat in het hele gebouw is enorm verbeterd en ook de schoonmaak is hierdoor gemakkelijker geworden.

Zoals jullie gezien hebben, zijn de afgelopen periode wel een paar beschadigingen aan de vloer hersteld. Hierbij is echter een (te veel) afwijkende kleur gebruikt. In overleg met de leverancier wordt dit wederom hersteld. De monteur die dit zou uitvoeren is echter met Corona in quarantaine geplaatst. Zodra hij weer aan het werk gaat, staat onze vloer als eerste klus voor hem op de planning.

Schoonmaak coördinatie

Met het vertrek van Cas Zeldenrust uit het bestuur i.v.m. zijn verhuizing naar Den Haag per 1-5-2020 zoeken we iemand die de coördinatie van de maandelijkse schoonmaak over wilt nemen. Dit betekent dat je maandelijks de schoonmaak organiseert samen met Scaramouche en de voorraden van schoonmaakspullen in de gaten houdt. Er is een aftekenlijst van bijna alle zaken die we normaal schoon maken. Als je het leuk lijkt om op deze manier een bijdrage te leveren aan vereniging en mensen beter te leren kennen, stuur dan een berichtje naar het bestuur.

Kantine

Zoals je zojuist hebt kunnen lezen, komt er binnenkort de mogelijkheid om je consumptie of kaart per pin af te rekenen. Voorlopig blijft daarnaast ook de consumptiekaarten in gebruik. Met de tijd zullen wij kijken of beide ‘systemen’ naast elkaar blijven bestaan.

Wist je dat…

  • Als de club weer open is, de woensdagavond een vrije trainingsavond van 19.30 -22.00 uur wordt?
  • Tijdens de zomermaanden een Summer Series bij ABC Taxus georganiseerd gaat worden? Meer informatie volgt.
  • Onze aanhanger echt niet meer veilig te gebruiken was en afgevoerd is?
  • Er stond een ALV gepland staat voor woensdag – 6 mei, 19.30 – 21.00 uur. Wij gaan nu even kijken wat wij hiermee kunnen gaan doen.

Clinics

Beste medeschutters,

Omdat Jorge heeft aangegeven om de coördinatie van de clinics (demo’s) niet meer te kunnen doen, heb ik na goedkeuring van het bestuur het stokje van Jorge overgenomen. Jorge bedankt voor je inzet de afgelopen tijd!

In het verleden heb ik ook clinics gegeven en ervaring leert dat je dat zeker niet alleen kunt behappen.

Omdat wij door het goede werk van Jorge al enige hulp van leden hebben, zou je denken dat dit voldoende moet zijn, echter de praktijk leert dat om een succesvolle clinic te laten plaatsvinden dit meestal overdag van maandag tot vrijdag zal zijn, omdat de avonden en de zaterdag en zondag al te vol zit met onze eigen activiteiten, wat simpel weg betekend dat alle nu al helpende schutters maar beperkt op de doordeweekse dagen kunnen helpen gezien hun eigen werk, studie en privé omstandigheden.

Hiermee dan ook een oproep aan alle leden om je ook hiervoor aan te melden!

  • Hoe meer schutters zich aanmelden, hoe minder de belasting zal zijn voor alle helpende schutters.
  • Hoe meer schutters zich aanmelden, hoe flexibeler wij kunnen zijn met het plannen van een Clinic.
  • Hoe meer schutters zich aanmelden, hoe meer de vereniging erbij gebaat is. (Goed voor de financiën van Taxus en leuk voor de deelnemende schutters).
  • Hoe meer schutters zich aan melden, hoe leuker het wordt!

Dus: Meld je aan en kom erbij!

Wat wordt er van je verwacht?
Na aanmelding kom je in de groepsapp van de Clinic organisatie. Als er bekend is waar en wanneer een clinic of demo gaat plaatvinden, word dit in de app gecommuniceerd.

Als er genoeg schutters zijn die bij deze clinic aanwezig kunnen zijn (afhankelijk van het aantal personen waar de clinic voor is) zal de clinic kunnen plaats vinden, dit is een vereiste om een clinic door te laten gaan.

Als de clinic doorgaat, dan zullen de materialen die nodig zijn voor deze clinic nagekeken en verzameld moeten worden voor aanvang.

Verder maken wij er een leuke dag van door de mensen te laten kennis maken met deze prachtige sport en de diversiteit van de disciplines.

Aanmelden: graag bij Peter Boland (demonstraties@abctaxus.nl)
Kijk ook nog even op de website van ABC Taxus want wij zijn nu gelinkt met uniek sporten!!

Tot zover,

Vriendelijke schutters groeten!
Peter Boland.