Nieuws

De Treffer – december 2022

Van de voorzitter

We kunnen terugkijken op twee succesvolle Ledenvergaderingen! Wat is het fijn om zo’n grote opkomst te hebben en dat er goede gesprekken ontstaan tijdens de onderwerpen die besproken werden. Dank aan iedereen die er was en heeft geholpen de vergaderingen een succes te laten zijn.

Wat betreft opbrengst kunnen we ook tevreden zijn: de statuten-wijziging, een verfrissing en update, is goedgekeurd. Daarmee blijven we als vereniging toekomstbestendig. Drie leden hebben zich aangemeld voor de nieuwe continuïteitscommissie, waarvoor dank. Verder zijn de financiën uitgebreid besproken en is besloten de contributie te verhogen per 1 januari 2023. Niet de leukste maar wel een verstandige keuze. Tot slot is er productief gesproken over de openingstijden en ons lidmaatschap bij de NHB. Op beide onderwerpen is mooie en sterke input gegeven waar we met zijn allen mee verder kunnen. Kortom, we zitten niet stil.

Als voorzitter word ik enthousiast als ik op dit soort avonden zie en hoor dat het andere leden wél wat kan schelen, ook al zijn we het niet altijd met elkaar eens. Net als in een tuin moeten we werken aan onze vereniging, anders kan er niets groeien.

Met hartelijke en sportieve groet,
Freek Verkade

Om alvast in de agenda te noteren

 • 17 december 2022: Grote schoonmaak
 • 21 januari 2023: Nieuwjaarsborrel

Terugblik

De Halloweenverschieting

“Aller beste Taxus schutters,

Op 29 oktober 2022 werd de jaarlijkse Halloween verschieting georganiseerd. Helaas kon niet iedereen zich op tijd inschrijven maar gelukkig konden wij nog voldoende plaats maken.

Met uiteindelijk meer dan 36 schutters was dit een griezelig succes.

Na een oproep voor hulp kwamen een heel aantal vrijwilligers opdagen. Met hun hulp en decoraties is er een geweldig evenement op poten gezet. Alle decoraties zijn ondertussen alweer weg maar de herinnering van een geslaagd evenement blijft en wij kijken uit naar de volgende verschieting; De nieuwjaarsborrel die op 21 januari zal worden georganiseerd.

Namens de AC, Wij kijken uit naar jullie komst!”

Wat is er nu

Indoor 18 meter

De indoorwedstrijd is volop bezig! Er wordt volop geschoten. De inschrijvingen is gesloten. Wil je weten hoe je ervoor staat? De tussentijdse resultaten hangen op het whiteboard in de kantine!

De competitie wordt gehouden op de volgende twaalf avonden:

 • Dinsdag 4 oktober
 • Woensdag 12 oktober 
 • Dinsdag 18 oktober 
 • Woensdag 26 oktober
 • Dinsdag 1 november
 • Woensdag 9 november
 • Dinsdag 15 november 
 • Woensdag 23 november 
 • Dinsdag 29 november 
 • Woensdag 7 december 
 • Dinsdag 13 december 
 • Woensdag 21 december

Scaramouche

Eerder bericht:
“Er zullen een aantal zondagen zijn dat onze zaal gebruikt wordt door Scaramouche. Zij verzorgen een training voor het Nederlands schermteam.”

De voorlopig-bekende-data zijn:

 • 16 oktober
 • 20 november
 • 4 december
 • 18 december
 • 8 januari
 • 22 januari
 • 5 februari
 • 19 februari
 • 19 maart
 • 2 april
 • 9 april
 • 30 april 
 • 14 mei
 • 28 mei
 • 4 juni
 • 11 juni
 • 2 juli
 • 9 juli

Er kan uiteraard buiten schoten worden, de toiletten zijn beschikbaar en de kantine is open.

Dank voor jullie begrip en medewerking.

Wat gaat er komen?

Grote Schoonmaak

De herfst is weer volop in de gang. De bladeren verkleuren en vallen van de bomen, de spinnen vinden hun weg naar binnen, de feestdagen gaan komen…

Tijd om alles weer schoon en winterklaar te maken!
Kom jij helpen om je sportlocatie weer op orde te maken?

Datum: Zaterdag 17 december 2022
Tijdstip: 15.00 – 16.00

Als er genoeg leden zullen helpen, is er nog genoeg ruimte om daarna te schieten, al zal dit iets korter zijn dan gebruikelijk. Uiteraard zal er een lekker hapje klaarstaan!

Vernieuwde Schietbokken

De huidige schietbokken staan al weer een tijdje op het veld en een aantal is al langer aan vervanging toe. Onze nieuwe robot-maaier duwt de bokken ook te gemakkelijk aan de kant of zelfs omver.

Nu het veld is opgeknapt hebben we Ron bereid gevonden de bokken deze winter te vervangen door nieuwe exemplaren. De nieuwe bokken zullen ‘robot-proof’ zijn, maar zullen voor de zekerheid ook aan de stelcon-platen verankerd worden.

Om ervoor te zorgen dat de bokken langer mee gaan zal naast de berging op het grasveldje een aanbouw/overkapping gerealiseerd worden. Hieronder kunnen de bokken in de winter worden opgeslagen. Ook de 3D beesten worden hierin ondergebracht zodat er meer ruimte ontstaat in de berging. De bouwtekeningen voor de overkapping worden deze winter gemaakt en zullen in een volgende nieuwsbrief met jullie worden gedeeld. We zullen dan tevens een oproep doen voor vrijwilligers om ons dit voorjaar bij de werkzaamheden te helpen. Wellicht worden op de overkapping ook zonnepanelen geplaatst, maar dat zou ook nog even kunnen duren. Dit hangt samen met een mogelijke warmtepomp en onze financiële ruimte.

Als de nieuwe bokken dit voorjaar geplaatst worden en de overkapping is gerealiseerd kan de robot-maaier rustig uit de remise gehaald worden en het gras mooi op lengte houden. En dit zonder de bokken te verplaatsen.

Uitbreiding “digi-team”

Op de achtergrond wordt er vaak harder gewerkt dan op de voorgrond zichtbaar is. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de administratieve klussen, beheren van digitale omgevingen, maken / verzenden van nieuwsbrieven, teksten aanpassen voor documenten en websites.

De complexiteit en vraag neemt vaak toe waarbij er regelmatig snel geschakeld moet worden. Om de druk (ook in het privéleven) te ontlasten, zijn wij op zoek naar extra hulp. Ben jij handig in deze sector en weet jij het één en ander van de achtergrond van websites?

Laat gerust van jezelf horen bij het bestuur of stuur een mailtje.

Reminder- Nieuwjaar!

Het nieuwe jaar luiden we in met een dubbele dosis schietpret. Uiteraard is er de welbekende borrel, maar dit jaar organiseren we op zaterdag 21 januari ook:

 • De Winter Animal
 • De 0-meting op de 18 meter
 • De prijsuitreiking van de interne 18-meter competitie

Save the date, details volgen!

Alvast hele fijne Winterse Decemberdagen!
Warme koffie aan de bar!