Nieuws

Nieuwsbrief maart 2022

Van de voorzitter

Beste leden,

Het zonnetje schijnt weer, de mondkapjes mogen af en de QR code hoeft niet meer. Wat is fijn om leden die maanden niet op de club konden komen weer te zien en de meet weer voller en voller te zien worden. In mijn vorige stukje schreef ik over de vissers die in hun bootje tussen de hoge golven zaten. Als vereniging zijn we de corona-tijd tot nu toe heel erg goed doorgekomen. Ik wil jullie allemaal complimenteren met jullie veerkracht, begrip en onderlinge steun; ik ben trots op ABC Taxus!

Alle versoepelingen maken ook dat we weer (kleine) evenementen kunnen organiseren, zoals een thema-verschieting, een borrel of een barbecue. Dit kan de Activiteitencommissie niet alleen en alle hulp is welkom. Aan de zijlijn roepen “dat er weer eens iets georganiseerd moet worden” is niet voldoende. Neem het initiatief, meld je bij het bestuur zodat we er samen iets van kunnen maken. Vooralsnog vind ik het wel belangrijk dat als we iets organiseren we dit club breed moeten doen – gezelligheid voor zoveel mogelijk leden tegelijk.

Ik kijk er naar uit je op de club te zien en te horen wat je wil oppakken!

Met hartelijke groet,

Freek Verkade
Voorzitter

Grote schoonmaak XXL

Door de afgelopen najaar-lockdown is de geplande kwartaalschoonmaak, de XXL schoonmaak van december helaas ook verschoven. Het plan was om dit alsnog uit te voeren, maar de regels bleven steeds veranderen. Inmiddels zijn alle lockdowns opgeheven maar nadert de nieuwe datum ook.
Om die reden gaan wij volgende week zaterdag 19 maart de XXL schoonmaak met onze kwartaalschoonmaak combineren.

Samen met (een aantal) leden van Scaramouche, zal alles weer even flink schoongemaakt worden. Hierbij zal ook de vloer zijn jaarlijkse opfris- en schoonmaakbeurt ondergaan. De vloer zal meteen worden voorzien van een speciale lak, reiniger voor de toplaag (en legt tevens een nieuw filmlaagje wat vuil afstoot) waardoor het er weer een jaar tegenaan kan!
Wat ook fijn is, is dat er zonder de lockdownregels, weer heerlijk wat te drinken klaar zal staan.

Wanneer? Zaterdag 19 maart 2022
Hoe laat? 15:00-17:00 uur

Om alvast te noteren:

  • 18 Juni 2022 Grote schoonmaak;
  • 24 sept. 2022 Grote schoonmaak;
  • 19 dec. 2022 XXL schoonmaak (vloeronderhoud).

Werkzaamheden veld

Ons veld is alweer ruim 15 jaar in gebruik en toe aan groot onderhoud. In april staan hiervoor de nodige werkzaamheden gepland.

  • Zo zal de gemeente de toplaag van het veld afgraven en daarmee de wal achter het veld ophogen. Naast dat er nieuwe grond opgebracht wordt zullen onder de vaste bokken stelconplaten gelegd worden. Deze platen zorgen er enerzijds voor dat het veldonderhoud vereenvoudigd wordt, anderzijds dat de bokken langer mee gaan. 
  • Ook het terras voor ons pand zal worden uitgebreid en wordt doorgetrokken tot en met de meet. Zo hebben we een vaste ondergrond bij het schieten en hoeven we niet jaarlijks de meet ‘uit te graven’ en onkruidvrij te houden. Er zullen ook wat extra banken op het terras geplaatst worden. 
  • Verder zal het veld ingezaaid worden met een diepwortelende grassoort. Dit gras is sterker waardoor het ook gedurende droge periodes langer groen zal blijven. 
  • Tot slot zal de gemeente een robotgrasmaaier op ons veld plaatsen waardoor gedurende het gehele jaar het gras op de ideale lengte blijft. Hierdoor krijgt onkruid minder kans en zijn onze pijlen ook gemakkelijker terug te vinden. 

Deze werkzaamheden zullen tot 2 weken in beslag nemen. Gedurende deze periode kunnen wij niet buiten schieten, maar daarvoor krijgen we wel een mooi en duurzaam veld terug. Zodra wij meer informatie over de exacte planning ontvangen zullen wij jullie hierover informeren.  

Namens het bestuur,
Tot snel!