Nieuws

Nieuwsbrief Februari 2020

Van de voorzitter

Het nieuwe jaar is pas een maand oud en wij hebben er drie Nederlands kampioenen bij. Van harte gefeliciteerd Rik (compound), Robert (compound) en Lucas (barebow). Alle andere winnaars ook van harte proficiat!
 
De vloer is een groot succes en de meeste schutters hebben inmiddels ook hun binnenschoenen. Fijn om te zien dat iedereen zijn steentje bijdraagt. In de schiethal wordt door de leden van Scaramouche nog gewerkt om hun puntentelling-systeem op te hangen en werkend te krijgen (ja, dat zijn die rare bakken aan de muur).
Op maandag en donderdag zijn de leden van Scaramouche enthousiast begonnen met trainen; ze zijn erg onder de indruk van onze mooie accommodatie.
 
Hartelijke en sportieve groeten,
Freek Verkade

Wist je dat?

 • Het makkelijker én veiliger is als iedereen zijn boog in de richting van de zaal zet? Sta even samen stil hoe je je boog slim kan neerzetten zodat iedereen er langs kan lopen én iedereen zijn boog goed kan pakken of neerzetten.
 • Als het druk is we ook in A/B kunnen schieten (dinsdags)?
 • Het handiger is om óók je boog buiten op te bouwen, als je buiten gaat schieten. Dan hoef je niet van schoenen te wisselen
 • Er zondag 22 maart alleen buiten geschoten kan worden i.v.m. verhuur van de hal.
 • Wij onze oude clubkleding hebben geschonken aan Mamuda and More voor Gambia.
 • Er op zaterdag 11 april een activiteit zal zijn ’s middags? Meer informatie volgt tzt.

Enquête van de activiteitencommissie

Beste medeschutters,

Begin van dit jaar is vanwege een laag aantal deelnemers de nieuwjaarverschieting komen te vervallen. Wij als activiteitencommissie willen dit in de toekomst voorkomen.  

Het doel ons is om Leden van taxus met elkaar kennis te laten maken op een informele wijze. Zo willen wij de sfeer, saamhorigheid en verbondenheid verbeteren. Wij zien echter dat wij niet voldoende aan deze vraag voldoen. Daarom volgt ook deze vragenlijst. Voor het eerst kun je anoniem, alles invullen wat je van ons als activiteitencommissie verwacht. Met jouw input kunnen wij daar op een passende wijze op in springen.

De Vragenlijst zal maximaal 5 minuten van je tijd in beslag nemen en alle input wordt besproken.

Alvast bedankt!

NHB-wervingsactie voor werkgroepen 3D groot succes!

Net als binnen Taxus doen veel leden van de NHB met veel plezier mee met 3D-evenementen, in het bijzonder de Shooter of the Year evenementen en het NK. De NHB ziet naast het plezier ook de enorme potentie. Veel meer dan er nu uitkomt. Denk hierbij aan het vaststellen van een uniform reglement, een vast inschrijfsysteem voor wedstrijden, communicatie/ wedstrijdverslag via de vaste communicatiekanalen van de NHB (website, facebook, nieuwsbrief, bondsblad), aankleding van evenementen, publicatie van tussenstanden en uitslagen etc.

Naar aanleiding van de oproep in de nieuwsbrief van de NHB van december 2019 hebben zich zeventien enthousiastelingen aangemeld voor de werkgroepen (Shooter of the Year en NK 3D) die met o.a. bovengenoemde acties aan de slag gaan.

In de eerste helft van februari komen deze groepen voor het eerst bijeen om gezamenlijke doelstellingen te formuleren en een concreet plan van aanpak op te stellen. Kortom, er wordt gewerkt aan een verdere professionaliseringsslag voor 3D-evenementen.

Targettraining

In 2020 zijn we op de woensdag zijn gestart met de Targettrainingen. Hier doen nu 3 groepen aan mee, namelijk:

 • Vervolg training: deze schutters komen uit de basiscursus en willen het basisschot verder verfijnen.
 • Wedstrijd training: deze schutters doen mee aan wedstrijden.
 • Compound training: deze schutters doen mee of willen mee gaan doen aan wedstrijden.

De training richt zich op de techniek van het basisschot en de verfijning naar de persoonlijke mogelijkheden. Dit doen we op basis van de feedback van een mede schutter.

Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met Lex Riedijk via trainingen@abctaxus.nl.

Materiaalbeheer

Beste medeschutters,

Wij hebben als vereniging een goedlopende materiaalcommissie. Er zijn voldoende materialen aanwezig voor noodreparaties. Onder begeleiding kunnen ook pezen gemaakt worden. Er is binnen de commissie ruim voldoende kennis aanwezig om adviezen en hulp te krijgen.

Ook wanneer wij als commissieleden niet aanwezig zijn kunnen er materialen gebruikt worden. Echter, sommige zaken liggen niet voor het grijpen. Wij gebruiken geld van de vereniging om alles compleet te houden en daar horen ook kwetsbare of duurdere spullen bij die niet toegankelijk zijn voor derden. Meerdere malen heb ik gemerkt dat er toch wordt geprobeerd om bij deze spullen te komen en daar ben ik niet echt van gediend. Als commissie hebben wij een boekhouding en verantwoording naar de penningmeester. Voor reparaties vragen wij kleine vergoedingen die voldoende moeten zijn om de kosten te dekken.

Heb je iets nodig wat niet direct voorhanden is,  zal je geduld moeten opbrengen en wachten totdat er een commissielid aanwezig is die daar wel bij kan.

Met sportieve groet,
Rijk van Campen

3D nieuws

Het  weekend van 18 januari hebben onze 3d-wedstrijdschutters de eerste wedstrijd van 2020 in de modder van Lelystad gehad.  
Deelnemers die in de prijzen zijn gevallen in eigen klasse zijn:

 • Martijn de Vries 1e prijs
 • Helmy Schouten de Jel 2e prijs
 • Alex van Nimwegen 2e prijs
 • Frans Meijer 3e prijs

Op 8 en 9 februari zijn we met een grote groep van 16 man naar Winteranimal Texel. Dit weekendwedstrijd is niet alleen een hele mooie wedstrijd in de unieke natuurgebieden en duinen, het zijn ook nog eens de 3D Rayonkampioenschappen voor Rayon 1.

Target wedstrijden

Onlangs zijn er mooie prijzen binnengehaald door ABC Taxus leden.

Zo werden zowel Rik Snelders als Robert van de Kamp 1e op het NK in hun klasse. Rik deed ook nog mee met de senioren en haalde daar de zilveren medaille binnen.

Ook bij de Regiokampioenschappen was ABC Taxus goed vertegenwoordigd. Er gingen maar liefst 10 leden heen. En kwamen Syrt Lommers (2e), Tristan van Cleef(3e), Robert van de Kamp(1e), Douwe Kesting (2e)op het podium.

Papier gezocht voor de Jeugdtraining

Voor de training en spel zoeken wij papier om trainings- en spelblazoenen te maken. We zijn op zoek naar wit of licht gekleurd papier wat we kunnen beschilderen.

Wie heeft er nog overgebleven rollen behang of andere rollen papier over? Grote vellen vanaf A2 zijn ook welkom als de achterzijde blank is. Heb je nog wat liggen wat bruikbaar is, neem het dan zaterdags mee of mail even naar jeugdtraining@abctaxus.nl

Alvast bedankt.
Team Jeugdtraining