Inschrijving NHB bondscompetitie


Beste schutters, Het buitenseizoen is nog volle gang en toch is de inschrijving voor de NHB bondscompetitie al weer begonnen. We moeten voor 10 juli al doorgeven of er mensen zijn van Taxus die mee willen doen aan de indoor competitie.

Wat is het?

De indoor competitie bestaat uit drie fasen: 1. Regiocompetitie; tijdens de regiocompetitie worden er zo’n 6 wedstrijden georganiseerd door andere verenigingen. Taxus organiseert er ook 1. De wedstrijden zijn op 18 meter (er is ook een 25 meter, 1 pijl competitie) en is verdeeld in een aantal klassen, je schiet dus ‘tegen’ mensen op jouw eigen niveau.

2. Rayonkampioenschap; de beste sporters van de regiocompetitie worden uitgenodigd om mee te doen aan dit kampioenschap. Het rayonkampioenschap is een eendaagse wedstrijd waarin (wederom op hetzelfde niveau) tegen elkaar geschoten wordt om te bepalen wie de winnaar is.

3. Bondskampioenschap; het bondskampioenschap is de grote finale van de NHB indoor competitie. Het verloop van dit kampioenschap is hetzelfde als voor het rayonkampioenschap. De ervaring leert dat de wedstrijden erg leuk zijn en voor iedereen toegankelijk doordat er rekening gehouden wordt met het niveau van iedere sporter.

Wie kan er meedoen?

Iedereen kan meedoen, er zijn voldoende klassen om het voor iedereen interessant te maken. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen: niveau, leeftijd, discipline (recurve, compound, barebow, instinctive en longbow).

Hoe doe je mee?

Vanuit Taxus zijn er sowieso ook mensen aanwezig tijdens de competitie. Inschrijven voor de competitie gaat via de vereniging, dus als je mee wil doen kan dat door een mail te sturen naar: wedstrijden@abctaxus.nl met daarbij de volgende gegevens: Bondsnummer, Naam, Geboortedatum, Gemiddelde score en discipline. Je ontvangt na aanmelding op tijd de uitnodigingen voor de wedstrijden die meetellen voor de competitie. Je geeft dus via deze weg je interesse aan om mee te doen, je kan dan nog per wedstrijd bepalen of je meedoet. Geef voor 10 juli aan of je meedoet zodat je op tijd ingeschreven kan worden.

Met vriendelijke groet,

Bestuur ABC Taxus

aanbevolen berichten
recente berichten
archief

ons adres

Sportpark Bakenhof, 

Huissensestraat 287 
6833 JK Arnhem (ZUID)

telefoon

026 321 61 15