covid-header.jpg

Maatregelen corona

Update: Pand dicht wegens lockdown


Vanaf 15 december is Nederland tot tenminste dinsdag 19 januari in lockdown. Er gelden strengere maatregelen dan voorheen, ook voor het sporten. Binnensport is niet toegestaan. Dat betekent dat er (binnen) dus niet meer getraind kan worden. Het pand zal in deze lockdown dus gesloten blijven.

Boogschieten tijdens de coronacrisis

In de huidige situatie rondom de coronacrisis is het nog steeds mogelijk om bij ABC Taxus te schieten. Dit is wel uitsluitend mogelijk onder specifieke voorwaarden. ​ Als gevolg van een tweede golf heeft de overheid op 14 oktober de maatregelen tegen corona aangescherpt. Naar aanleiding hiervan zijn het sportprotocol van NOC*NSF en de richtlijnen van de NHB aangepast. De maatregelen moeten er voor zorgen dat de handboogsport zo goed en veilig mogelijk beoefend kan worden, ook in deze ‘gedeeltelijke lockdown’.   ABC Taxus volgt de richtlijnen van de bond strikt op. Om in deze coronacrisis veilig te kunnen blijven schieten is het van groot belang dat iedereen zich hieraan weet te houden. Daarbij is een goed verstand belangrijk en een oplettend oog naar medemens helpvol. ​ Vanaf 1 december is het verplicht om in publieke ruimtes een mondkapje te dragen. Tijdens het beoefenen van de sport hoeft dit niet, op alle andere momenten wel. Voor de handboogsport en onze vereniging betekent dit het volgende: buiten de schiethal in het gebouw is een mondkapje verplicht. In de schiethal is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Bij binnenkomst wél een mondkapje, bij toiletbezoek ook en als je in de overige ruimtes bent ook. De schiethal is dus de enige uitzondering.

Spelregels corona ABC Taxus

1.

Bij (milde) klachten blijf je thuis.

2.

Houdt 1,5 meter afstand van elkaar.

3.

Was je handen regelmatig.

4.

Kom enkel om te trainen of als vrijwilliger om te helpen. Geen toeschouwers of wachtenden.

5.

De kantine/bar is gesloten.*

6.

Samen zijn we de club: help elkaar de regels na te leven.

* Neem bij een bezoek aan Taxus je eigen drinken of drinkfles mee.

Samen trainen tijdens corona

1.

Maximaal  40 personen in het gebouw

2.

Totaal maximaal aantal personen in de kantineruimte (incl vide) is 28.

3.

MAX 12 personen in de schiethal: 6 personen aan de meet Groep A, 6 personen bij de wachtlijn Groep B.

4.

Groep A schiet > Groep B schiet > gezamelijk pijlen halen met in achtneming van de 1,5 m afstand (idem voor C/D).

5.

Uit praktisch oogpunt kan er gerouleerd worden met 12 anderen die dan kunnen wachten in de kantine Groep C en D. Zo kunnen er 24 schutters trainen in 2 groepen A/B en C/D.

ons adres

Sportpark Bakenhof, 

Huissensestraat 287 
6833 JK Arnhem (ZUID)

telefoon

026 321 61 15